Laranjeiras Residence by Fernanda Marques Arquitetos Associados.

Built in a gated community on the southern coast of the state of Rio de Janeiro, this summer house, with its 950 square meter, had its architectural approach defined by the natural beauty of its  urroundings: one of Brazil’s most gorgeous landscapes. Both for its technical features and for the design freedom it provides, steel was the material of choice for the house structure. Its outward look, however, is covered in wood, a device used to protect it from the sea air and make it more familiar-looking amid the green Mata Atlântica. In order to provide maximum integration between the internal and external areas, large glazed windows were used, allowing virtually every room in the house ample interaction with the landscape. By Fernanda Marques Arquitetos Associados.

Laranjeiras Residence by Fernanda Marques Arquitetos Associados 02

Leave a Reply