A Layered Gallery in England, UK Designed by Architectural Studio Gianni Botsford

Welcome to new post: A Layered Gallery in England, UK Designed by Architectural Studio Gianni Botsford and get new design inspirations. Interior-Designing.net updating latest news about beautiful home designs, home decoration, interior design, Furniture design, Interior design, Bedroom Designs, Living Room Designs, Bathroom Designs, Kitchen Designs, Teen Room Designs, Kids room design ,Accessories design, Decoration design, Accessories design, Dining room design. It’s might be useful for you in decorating your home. You can share elegant pictures on your social network, or pin it in your interest collection. Please support and follow us to get new home design ideas and new design trends.

This gallery is located in central London, the capital of England, in the United Kingdom, and was designed by architectural studio Gianni Botsford Architects in 2016, having a private collection of photographs and prints, as well as pastels and lithographs. The five-story building from which it extends dates back to 1770. To achieve this, the architectural firm designed a sequence of screens that created a layered effect over the structure.

Its glass walls permit natural light to flow in and fill the space. In order to avoid the eventuality that light enter the gallery and directly shine over the works of art, it was decided that a number of red curtains would hang along the length of the glass walls. In this way, the protection of the pieces in question was ensured.

The gallery, which has a distribution row, has its internal walls coated in red brick, onto which the pieces were latched for display. In this way, the gallery optimizes its use of (and reduces loss of) space.

On the other side of the gallery, we find various storage compartments, one of which also acts as a toilet.

In another part of the space, we can observe a wooden bench over which a shelf was placed, with a number of picture frames set up in a line.

The Layered Gallery 01 A Layered Gallery in England, UK Designed by Architectural Studio Gianni Botsford
Glass building seen from the exterior
The Layered Gallery 02 A Layered Gallery in England, UK Designed by Architectural Studio Gianni Botsford
Glass building seen from the exterior
Glass building seen from the exterior
View of the gallery with the red curtains and the pieces located on the layers
View of the gallery with the red curtains and the pieces located on the layers
Walls of old brick

MORE INSPIRATION

Layers on which the pieces of work were placed
Layers on which the pieces of work were placed
Layers on which the pieces of work were placed
Layers on which the pieces of work were placed
Storage unit
Toilet unit
Gallery with walls of brick and a bench and shelf with artworks
Bases of wood and walls of glass

source: homedesgn.com

 

Leave a Reply